Stadsboer

De Stadsboer is nog tot 1 januari 2018 actief via Coöperatief Eigenwijzer.

Hij neemt je mee in de wereld van stadslandbouw.

Elemam-De Stadsboer inspireert de buurt met zijn passie voor het telen van fruit, groente en kruiden. Hij brengt mensen bij elkaar en zorgt dat ze zich thuis voelen.

Zijn geschiedenis in Afrika

Elemam Musa groeit op in Darfur, een grote groene oase in Sudan. Daar ontkiemt zijn liefde voor de aarde. Met de nodige aandacht en water laat hij daar vanaf jonge leeftijd weelderige groenten groeien. Een logische stap is dus de studie Land- en Tuinbouw. Tijdens zijn studie brak de oorlog in Sudan uit en moet hij vluchten.

In Nederland

Hij komt in Nederland terecht. Hier zet hij zijn studie aan de Agrarische Hogeschool Larenstein en de Landbouwuniversiteit Wageningen voort. Na zijn studie gaat hij op zoek naar een manier om van zijn liefde voor biologische groente en fruit zijn broodwinning te maken. Hij sluit zich aan bij CE en wordt stadsboer.

Inspireren van de buurt

Zijn oogst varieert met de seizoenen. In de Kloostertuin teelt hij zijn biologische producten. Dit telen leert hij ook aan anderen. Mensen uit de wijk kunnen bij CE een stukje tuin verzorgen. Veel buurtbewoners weten weinig van landbouw, met veel enthousiasme neemt Elemam hun mee in de wereld van stadslandbouw.

<= ‘Stadsboer Elemam verwelkomt bijenvolk.’

Door de buurt heen

Niet alleen in de ketel is hij met stadslandbouw bezig. Ook op het dak van paviljoen Kobus, aan de trekvliet, laat Elemam kruiden groeien. Op korte termijn zal hij rond dit paviljoen een pluktuin vol bloemen aanleggen en beheren. Zo bouwt Elemam zijn activiteiten steeds verder uit. In de oogsttijd, het hoogtepunt van de stadsboer, wordt groente en fruit geleverd aan wijkbewoners en restaurants in de regio. Elemam draagt hiermee vruchtbaar bij aan de economische ontwikkeling van de stad en de sociale verbinding in de wijk. Hij is een inspirerend voorbeeld…

Wat is zijn droom?

‘Meer vruchtbare grond op zonnige plekken, zodat ik nog meer groente, fruit en kruiden kan verbouwen. Het is prachtig om te zorgen voor de planten en letterlijk de vruchten te kunnen plukken. Helemaal gaaf omdat we dit samen met de buurt doen.’

 

Wilt u op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes rond de Stadsboer? Volg onze nieuwspagina.