Het zoeken en vinden van een droombaan

Een interview van Surender Kisoentewari met Francisca Hagen

Francisca Hagen is geboren en getogen in Amersfoort en omgeving. Zij is, zoals bijna altijd, geheel in stemmig zwart gekleed. Francisca was aan het Coöperatief Eigenwijzer (CE) verbonden als communicatiemedewerker tot 2016.10.01. Zij komt op mij over als een sterke vrouw die weet wat zij wil en vooral wat ze niet wil of kan.

Francisca Hagen. Foto: Sedi Zarringam

 

Studeren in Amersfoort, Zwolle en Den Haag
Na de studies op MBO niveau 3 ‘Toerisme’ en MBO niveau 4 ‘Multimedia’ in Amersfoort te hebben afgerond, volgde zij bijna een jaar lang de studie ‘Journalistiek’ in Zwolle. Maar het was de liefde die haar deed verhuizen naar Den Haag, toen de vlam van de liefde doofde, bloeide de liefde voor de stad Den Haag op en besloot zij in Den Haag te blijven wonen. Op de Haagse Hogeschool behaalde zij de propedeuse van de studie ‘Communication & Multimedia Design’.

Neo-Japonisme in Den Haag
Francisca Hagen vindt fotograferen geweldig, evenals het schrijven van stukken, het maken van verslagen en het interviewen van mensen. Maar haar passie is toch het organiseren en presenteren van evenementen en wel evenementen die betrekkingen hebben op Japan. In drie jaar tijd heeft zij met succes tientallen evenementen georganiseerd en gepresenteerd. Informatie hierover is te vinden op haar website, Facebookpagina en Twitteraccount. Zij is zeer geïnteresseerd in de Japanse Anime en volgt de ontwikkeling van de populaire muziek in Japan op de voet. Net als Vincent van Gogh dat was, is zij ook een idolaat van Japan. Haar wens is ooit naar Japan te kunnen afreizen. Van Gogh kwam niet verder dan Arles, waar hij zich in Japan waande.

Francisca Hagen. Foto: Sedi Zarringam

Communicatie en de social media
Na het stoppen met de studie op de Haagse Hogeschool (2013) heeft Francisca Hagen op contractbasis gewerkt en uiteindelijk raakte zij helaas in de bijstand.
Ze heeft heel erg hard haar best gedaan daar zo snel mogelijk weer uit te komen. Dat resulteerde in twee mogelijke banen. Zij koos voor de werkervaringsplek bij het CE waar ze ook echt met de kennis vanuit haar opleiding aan de slag kon. Eind december 2015 is zij dan anderhalf jaar in dienst als medewerker communicatie. Zij is onder andere belast met het schrijven van een communicatieplan en medeverantwoordelijk voor alles wat over het CE en het Paviljoen Kobus in de social media en de websites worden gepubliceerd. Behalve dat Francisca Hagen een kei is op het gebied van communicatie, kan zij zowel goed zelfstandig als goed samenwerken. Ook is ze goed in het presenteren en promoten van evenementen, concerten en conventies.

De volgende stap
Francisca Hagen. Foto: Sedi ZarringamFrancisca Hagen heeft nog een contract voor een half jaar bij CE, maar eigenlijk kunnen we nu al zeggen dat ze haar kansenbaan succesvol heeft ingevuld. Ze is toe aan een volgende stap, op het gebied van communicatie, multimedia en event-organisatie.
Maar Francisca Hagen staat ook open voor nieuwe uitdagingen, bijvoorbeeld op het gebied van reizen. Zij kan namens een reisorganisatie of een andere instantie via haar AVO Forum (2003) of AVO Blog (2012) haar reiservaringen delen met geïnteresseerden. Maar zij kan ook op het gebied van informatie en communicatie een expert of deskundige zijn in uw bedrijf of organisatie.

Referenties, indien wenselijk, kunnen opgevraagd worden bij mevrouw Sandra van de Waart (directrice CE).

Info
Nadere informatie over Francisca Hagen is te vinden op:
Linkedin

Discografie
Een kleine selectie van favoriete Japanse populaire muziek van Francisca Hagen: