Kobus

In Molenwijk het gevoel er even uit te zijn.

Paviljoen Kobus is langs de Trekvliet een inspirerende (leerwerk)plek. Je hebt het gevoel dat je er ff uit bent. Met lekker eten/ drinken volgt die goede ontmoeting. De gastheer van Paviljoen Kobus is Leo van Ruyven. Hij heeft al jaren de lunchroom ‘De Lunchboxx’ in de Binckhorst. De hongerige medemens weet hem daar zeker te vinden. Kobus is door haar ligging, uitstraling en aanvullende activiteiten een échte toevoeging in de wijk.

De openingstijden van Paviljoen Kobus:

Maa – Vrij:  09.00 tot 20.00
Zat:             09.30 tot 20.00
Zon:            11.00 tot 20.00

De sluitingstijden zijn richttijden. Paviljoen Kobus staat open voor reserveringen, ook na 20.00 uur.

kobus1

Even eruit in de buurt

Paviljoen Kobus is een horecagelegenheid waar gasten terecht kunnen om iets te drinken, maar ook voor een lekkere lunch en diner. Ook biedt zij ruimte voor zakelijke en feestelijke bijeenkomsten en staat open voor culturele activiteiten.

Het paviljoen vervult een maatschappelijke functie en biedt (leer)werkplekken voor bewoners van de wijk, leerlingen van het Esloo College en voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Ze willen mensen op weg helpen naar het reguliere arbeidsproces. De afgelopen jaren zijn er negen Wajongeren in dienst geweest, waarvan vier zijn doorgestroomd naar een vaste functies. Diverse leerlingen van het Esloo College hebben er stage gelopen en zijn als gastvrouwen en gastheren opgeleid.

kobus2

Achtergrond

Paviljoen Kobus is in 2010 ontstaan vanuit het project ‘De Uitdaging’. Het Esloo College, Fonds 1818, Gemeente Den Haag en CE werken samen en hebben met Paviljoen Kobus een doel voor ogen. Ze willen samen bedrijvigheid en werkgelegenheid stimuleren voor de bewoners van Molenwijk.

Gasten van binnen en (ver) buiten de wijk worden bediend door volwassenen en jongeren met een afstand tot de arbeidsmarkt. Voor leerlingen van het Esloo College, een praktijkschool in Laak waar veel moeilijk lerende jongeren en jongeren met gedragsproblemen hun opleiding volgen is Kobus de werkplek geworden om praktijkervaring te kunnen opdoen. Ook worden er verse producten geleverd door stadsboer Elemam Musa die zijn moestuin heeft aan de Ketelstraat en een kruidentuin op het dak van het paviljoen onderhoudt.

kobus3

 Het team van Kobus

Kobus is een bijzonder wijkinitiatief, want ze levert een belangrijke bijdrage aan de sociale verbinding in de wijk. De nadruk ligt op samenwerken, een partnership tussen verschillende organisaties en mensen uit de wijk. Kobus vervult als leerwerkplek een maatschappelijke functie.

Kobus: InternetFacebookTwitter. De Lunchboxx: InternetFacebook.

Tot Kobus.