Ons Verhaal

CE is in december 2009 opgericht door de Haagse welzijnsorganisatie Stichting Mooi. De initiatiefnemers waren overtuigd dat Molenwijk er blijvend op vooruit zou gaan wanneer er in deze wijk (meer) economische bedrijvigheid zou komen. Met het starten van een coöperatie die een verscheidenheid aan bedrijven moest gaan omvatten zou een stevig fundament gelegd worden.

De eerste stap was het zoeken naar mensen die deze coöperatie wilden oprichten, die daar het bestuur van wilden vormen en vervolgens de start van wijkbedrijven zouden gaan stimuleren; Frans Slüper, Internetondernemer, Roeena Patmo, Architecte en Jaap Westbroek, voormalige Wijkregisseur van de Molenwijk gingen de uitdaging aan.

Al snel bleek dat iemand zonder ervaring niet zomaar een succesvolle ondernemer wordt. Het oorspronkelijke plan is dan ook aangepast, CE richt zelf wijkbedrijven op en neemt omwonende in dienst voor de uitvoering. De algehele administratie en organisatie wordt centraal gestuurd. Alle (nieuwe) wijkbedrijven worden ondersteunt door vrijwilligers uit de wijk en ook daarbuiten.

De Stadsboer, van Elemam Musa, is het eerste wijkbedrijf dat door CE is opgericht. Zijn biologisch geteelde kruiden, groente en fruit wordt ondermeer verkocht aan de Haagse horeca. Lees meer over De Stadsboer.

De Ketel, een verhuurbedrijf dat de ruimtes in het gebouw aan de Ketelstraat exploiteert. Naast verhuur verzorgt zij tevens schoonmaak, onderhoud en catering. Lees meer over De Ketel.

Paviljoen Kobus, een horecagelegenheid aan de Trekvliet. Lees meer over Paviljoen Kobus.

Taalontwikkeling, een onderdeel van CE die de Nederlandse taallessen verzorgt in De Ketel. Lees meer over Taalontwikkeling.