* Stadstuin wordt Kloostertuin/ Theetuin

De afgelopen weken is er behoorlijk wat gebeurd in de toekomstige Kloostertuin en Theetuin van Coöperatief Eigenwijzer, de nieuwe functie van de Stadstuin. Allereerst is er ruimte en licht gemaakt door middel van het zagen van de berken begin maart. Deze bomen zorgden voor overlast bij de buren, maar ook een onveilige situatie. Na het verkrijgen van toestemming zijn de bomen tot twee meter boven de grond afgezaagd.

De stammen en takken moesten uiteindelijk verwerkt worden. Deels zijn de stammen opgestapeld om te drogen, deze stammen dienen nu als haardhout. Een ander deel is versnipperd en gestrooid op de bedden van de tuin.

De deelnemers hebben er een behoorlijke kluif aan gehad om dit alles weg te werken. Momenteel is men bezig met zaaien en binnen nu en twee weken zullen er planten geplaatst worden en uiteindelijk zal de Kloostertuin en Theetuin feestelijk geopend worden. De uitnodiging hiervoor volgt later op deze website.

De Stadstuin werd eerder gebruikt als biologische tuin en moestuin voor De Stadsboer. Sinds 2016 is het idee naar voren gebracht om het een andere functie te geven. De Kloostertuin wordt een ruimte voor bezinning en rust, maar ook een plek waar kruiden gaan groeien. De Theetuin bevindt zich in dezelfde tuin en biedt ruimte voor gasten die rustig willen genieten van een hapje en een drankje.